8 Jul 2017

Nasi Lemak Pandan Mieeza Terlajak Laku

Assalamualaikum......

Nasi Lemak Pandan Mieeza Terlajak Laku | Sudah hampir 10 bulan ianya dibuka,  kini saya boleh menarik nafas panjang bila melihat hasil jualan Nasi Lemak Pandan Mieeza setiap hari. Tanpa usaha yang berterusan,  mungkin ianya ibarat "Hidup Segan Mati Tak Mahu".


                            
Nasi Lemak Pandan Mieeza Terlajak Laku
Nasi Lemak Pandan Mieeza

Nasi Lemak Pandan Mieeza Terlajak Laku

Terima kasih buat semua pelanggan saya. Tanpa sokongan anda, dah pasti Nasi Lemak Pandan Mieeza tidak dapat beroperasi seperti sekarang ini.

Bukannya mudah nak mencapai target yang telah kita sasarkan dan rancangkan. Segala kemungkinan boleh terjadi sepanjang perjalanan bisnes tersebut.

Jom kita lihat apa keistimewaan Nasi Lemak Pandan Mieeza sehingga terkenal,  semakin laris,  dikenali ramai dan terlajak laku. 


Apakah Istimewanya Nasi Lemak Pandan Mieeza Ini?


Nasi lemak pandan mieeza ada keistimewaannya tersendiri. Nak tahu, jom saya senaraikan satu-persatu supaya anda tahu apakah hidangan istimewa berserta lauk-pauknya.



Nasi Lemak Pandan Mieeza Terlajak Laku
Gerai Nasi Lemak Panda Mieeza Terlajak Laku

  • Nasi Lemak Pandan - Nasi yang ditanak dengan menggunakan daun pandan asli dan warnanya kehijau-hijauan asli tanpa pewarna. Baunya wangi dengan aroma daun pandan wangi asli.
  • Sambal Kerang - Sambal yang dimasak menggunakan kerang yang telah dikupas tetapi mengekalkan rasa, warna dan bau. Dimasak dengan penuh teliti dengan menggunakan cili kering yang segar agar rasanya menyelerakan dan mengikut citarasa pelanggan. Rasanya tidaklah pedas sangat dan kanak-kanak boleh merasanya tanpa merasa kepedasan.
  • Sambal Sotong - Menggunakan sotong segar dan tidak berbau. Sambalnya sama macam sambal kerang tetapi dimasak dengan menambah adunan resepi yang asli dan cili keringnya yang tidak pedas agar rasanya mengekalkan bau sotong walaupun ianya telah masak.
  • Sambal Udang - Udang yang agar kecil tetapi amat segar untuk menambah rasa udang yang asli. Sambalnya dimasak dengan sempurna dengan mengekalkan rasa udang tersebut. menggunakan rempah-ratus yang asli dan masih menggunakan cili kering yang baik agar rasa udangnya sentiasa kekal dengan tidak mengabaikan baunya.
  • Sambal Ikan Bilis - Ikan bilis yang digunakan amat segar, sedikit besar tetapi ranggup dan sangat sesuai untuk dibuat sambal ikan bilis. Dah bau ikan bilis saja sudah membangkutkan rasa ingin makan.
  • Ayam Rendang - Ayam rendang kita sedia maklum, ianya sangat sedap dimakan bersama nasi lemak. Menggunakan ayam yang segar di pasaran dan dimasak dengan sempurna dengan rempah rendang asli dari Kelantan. Baunya yang wangi lagi menambah rasa bila dimakan bersama nasi lemak pandan.
  • Ayam Goreng Berempah - Masih menggunakan ayam yang segar dan menggunakan minyak masak yang berjenama agar rasa ayam goreng tersebut bertambah. Rempah ayam goreng adalah yang asli dengan membuat sendiri bagi menambah rasa keenakannya. Bau aromanya menyelerakan dan menarik orang ramai bila terbau ayam goreng berempah tersebut.
  • Ayam Masak Merah - Rasa yang sudah tahu masakan lauk ini bila menggunkan ayam segar yang telah digoreng. Ia sangat popular dan menjadi hidangan tengahari di kebanyakkan restoran di Malaysia. Rasanya amat sedap bila dimakan bersama nasi putih.  Ia sedikit rasa manis, masam, pedas dan aromanya membangkit selera pelanggan.
  • Lain-Lain Masakan - Bukan setakat lauk-pauk di atas,  ada lagi lauk lain seperti ikan keli berlada,  gulai ikan tongkol,  ikan goreng,  daging goreng bersama kacang panjang.

Terkini..... Kami ada jual Nasi Kerabu Klate dengan daging bakar atau bolehvtukar dengan ikan goreng selayang/sardin yang telah direbus sebelum digoreng. 

Selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri,  jualan semakin hebat dan terlajak laku. 

Ramai pelanggan baru dan setia yang berkunjung ke gerai kami. 

Rezeki bertambah nampaknya. Alhamdulillah...  Syukur ke hadrat Allah Taala yang tak putus-putus memberi rezeki kepada saya sekeluarga. 

Tidak dilupa jutaan terima kasih buat semua sanak-saudara, rakan-rakan dan pelanggan yang lama maupun yang baru. Tanpa sokongan mereka, bisnes saya tak akan jadi seperti saya lihat hari ini

Ok,  sesiapa yang terbaca artikel ini atau yang belum tahu lokasi Gerai  bolehlah datang ke alamat ini...

DEPAN MID POINT SHOPPING COMPLEX
Jalan Pandan Indah 2/3,
Pandan Indah,  Selangor.

TEL: 0177774717 @ 0173932889 @ 0139995015 Abe Kamil.

Bolehlah guna aplikasi mobile seperti Google Map atau Waze dengan menaip Nasi Lemak Pandan Mieeza.

Terima kasih yang membaca entri ini.  Boleh juga share atau kongsi kepada orang lain. Moga kita berjumpa di gerai saya bila singgah nanti.

27 Jan 2017

Belajar Buat Blog Melalui ebook

Anda ingin Belajar Buat Blog Melalui ebook?  Inilah masanya untuk anda belajar secara detail melalui kaedah yang paling senang, padat dan terbaik.  Saya cuba bagi keterangan dengan sebaiknya bagi memudahkan anda belajar nanti. Baca sampai habis ye artikel ini. Sangat berguna untuk mereka yang mahu miliki blog sendiri tanpa kos.


Belajar Buat Blog
Belajar Buat Blog Melalui ebook

Belajar Buat Blog Melalui ebook

Nak eBook Belajar Buat Blog secara percuma yang diolah oleh Tuan Anuar Marsib. Ia sangat bagus untuk kita pelajari dan ikuti. Semuanya cukup sempurna buat panduan blogger baru atau pun lama.  Rugi teramat sangat jika anda belum dapatkannya lagi. Boleh download secara percuma sekarang. Semuanya telah dibuat mengikut trend dan format terkini

Walaupun anda sudah ada blog dan dah pengalaman berkaitan blog, namun tidak salah untuk mengikuti ebook "Belajar Buat Blog" daripada beliau yang terbukti berpengalaman bertahun-tahun dalam penulisan entri di blog.

Ada sesiapa yang belum download bolehlah cepat-cepat dapatkannya sementara ianya masih baru agar senang untuk membuat rujukan di kemudian hari.


Belajar Buat Blog Melalui ebook
Mari Download eBook Belajar Buat Blog

Diharap selepas ini tiada lagi yang bersunggut tidak pandai buat blog sendiri. Tiada lagi alasan yang kedengaran selepas ini,  apabila semuanya sudah dibuat secara sempurna kerana langkah demi langkah telah ditunjukkan.

Panduan Lengkap Belajar Buat Blog

Ebook ini mengandungi maklumat lengkap tentang buat blog.  Ia  diajar langkah dari A hingga Z. Mempunyai 119 muka surat dan terbahagi kepada 7 bab keseluruhannya.

1. Nak buat blog tentang apa?
2. Langkah-langkah buat blog dengan blogspot.
3. SEO nadi kekuatan blog.
4. Buat duit dengan blog.
5. Rahsia buat duit dengan affiliate.
6. Rahsia buat duit melebihi 4 angka di internet.
7. Rumusan dan penutup.

Inilah ebook terbaik yang pernah saya jumpai dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin Belajar Buat Blog melalui kaedah yang paling mudah difahami, yakni melalui ebook.

Bolehlah milikinya sendiri blog anda dengan mengikuti panduan mudah ebook ini. Selamat belajar......

Blog Boleh Jana Income

Sudah ramai yang dah berjaya dapat ribuan ringgit melalui blog. Boleh tanya blogger lama yang dah bertahun-tahun berkecimpung dalam bidang penulisan. Diantara yang biasa kita dengar atau baca:

1. Buat iklan di blog seperti Google Adsense, Nuffnang, Mobicow, Lazada Lazada dan sebagainya.
2. Tulis review tentang produk atau barangan daripada pengiklan.
3. Jadi agen affiliate.
4. Iklankan ruangan iklan di blog sendiri.
5. Buat servis bina blog terutama blog mesra SEO kepada sesiapa saja yang dikehendaki.
6. Buat blog dan bila dah tinggi trafiknya, boleh jual kepada syarikat yang ingin memiliki website       sebagai web pemasaran produk mereka.
7. Jual template yang power dan mesra SEO dan entri terpantas diindex oleh googlebot kepada mereka yang mementingkan kualiti dan backlink berkualiti.
8. Ini yang paling mudah jika tahu caranya,  iaitu dengan menyertai Contest SEO, giveaway,  segmen komen terbanyak atau contest artikel terbaik.

Tip Blogging Nampak Hebat

1. Tema - Blog perlu kelihatan menarik seperti pemilihan template yang mesra SEO,  header blog yang ringkas tapi menarik,  Susun atur sidebar yang tersusun kemas, penggunaan ayat dan perkataan yang betul penggunaan bahasa, warna tema yang menggunakan warna yang lembut dan sebagainya.

2.  Serius - Seseorang perlu serius, yakni komitmen terhadap blog sendiri.  Sentiasa konsisten untuk menulis artikel dengan mengemas kini selalu blog agar google nampak blog kita aktif.

3. Berfikiran Terbuka - Fikiran perlu terbuka terhadap sesuatu perkara, berfikiran positif supaya idea untuk tulis artikel sentiasa datang. Kekurangan idea menyebabkan kita sukar untuk fokus terhadap sesuatu informasi terkini untuk ditulis nanti.

4. Minat - Mesti berminat nak berbelog.  Jika tidak? Sangat sukar nak tumpu perhatian terhadsp blig sendiri,  apatah lagi nak mengunjungi blog orang lain. Sentiasa blogwalking terhadap blog orang lain dan tinggal jejak dengan memberi komen yang baik dan bernas.

5. Belajar - Belajar,  belajar dan belajar terhadap ilmu. Belajar membuat fikiran kita semakin matang dan hebat.  Ilmu dunia dan akhirat perlu seimbang.  Jika tidak, perjalanan hidup kita tidak bermakna.  Bila dah berilmu, jangan lupa berkongsi ilmu kepada orang lain pula.  Selalu buat kebaikan, Allah beri pahala berganda-ganda tanpa kita sedari.

6. Masa - Masa itu emas,  sangat berharga.  Oleh itu bijak bahagi masa antara kerjaya,  blogging, keluarga. Pandai bahagi masa supaya tidak terabai nanti.  Kalau mengadap komputer,  hangphone, laptop sepanjang masa tidak elok juga.  Kalau tertumpu pada kerjaya dan keluarga pula,  nanti blog berhabuk pun susah juga.  Oleh itu pandai-pandailah bahagi masa.

7. Bersyukur - Bersyukur setiap masa dengan rezeki yang kita perolehi.  Ada diantara bligger yang boleh jana income yang masyuk dengan blog mereka.  Bukan mudah nak dapat income jika tidak berusaha,  berdoa dan bertawakal. Insha Allah usaha kita terhadap blog berhasil berganda-ganda. Inilah yang kebanyakkan blogger inginkan. Kalau sekadar untuk suka-suka terhadap blog,  syok sendiri.... maka... blog kita tidak boleh pergi jauh. "Tepuk dada tanya hati".

Akhir kata,  saya berpesan kepada diri sendiri dan juga rakan-rakan lain,  gunalah blog anda sebaik-baiknya. Jangan abaikan blog anda begitu saja tanpa ada pertambahan entri. Entri yang banyak dan berinformasi senang dapat minat pembaca dan juga trafik. 

Boleh juga ikuti tip-tip daripada blogger lain yang berpengalaman dan jaga tata tertib dalam etika penulisan di blog agar tudak melakukan sesuatu yang boleh membuat orang lain terasa hati.

Contest ini "Belajar Buat Blog Melalui ebook" turut disertai oleh:

  1. calrasepatrick.blogspot.com dapat bayaran RM30
  2. nonasani.blogspot.my dapat bayaran RM30
  3. missobsesi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  4. sayidahnapisah.com dapat bayaran RM30
  5. mommyfiqa.com dapat bayaran RM30
  6. bloggerlelaki.com dapat bayaran RM30
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my dapat bayaran RM30
  8. dianarashid.com dapat bayaran RM30
  9. susahsenangblogger.com dapat bayaran RM30
  10. at-tarmizi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  11. myideakini.com dapat bayaran RM30
  12. amirkhalis.blogspot.my dapat bayaran RM30
  13. sayabukancikgu.com dapat bayaran RM30
  14. messarah.blogspot.my dapat bayaran RM30
  15. jangan-bukak.blogspot.my dapat bayaran RM30
  16. fadzirazak.com dapat bayaran RM30
  17. heroborneo.com dapat bayaran RM30
  18. nikkhazami.com dapat bayaran RM30
  19. misztrex.blogspot.my dapat bayaran RM30
  20. ummizarra.com dapat bayaran RM30
  21. infopelajar2u.com
  22. sabreehussin.com
  23. topseofriendly.blogspot.my
  24. ummiseri.com
  25. saidila.com
  26. qiyasaad.com
  27. kataubaid.com
  28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  29. iuzira.com
  30. hiburansabah.com
  31. heroborneo.com
  32. nasitambah.com
  33. aynorablogs.com
  34. sensasi2020.com
  35. sayaazieera.blogspot.my
  36. jambubatublog.com
  37. adibsite.com
  38. sishawa.blogspot.my
  39. cikilamenari.blogspot.my
  40. alongxp.com
  41. <Url Blog>
  42. <Url Blog>
  43. <Url Blog>
Jom sertai Contest SEO - Belajar Buat Blog ini untuk menguji tahap SEO blog atau entri anda. Dalam waktu yang sama anda layak dapatkan hadiah lumayan yang disediakan oleh penganjur.

Jangan lupa kongsikan entri ini Belajar Buat Blog Melalui ebook kepada rakan-rakan kalian agar senang dorang nak join nanti.

Semoga berjaya buat semua peserta yang mengambil bahagian dalam contest SEO ini.

 Sekian,  terima kasih.