Top Seo Friendly

Belajar Buat Blog Melalui ebook « Top Seo Friendly

27 Jan 2017

Belajar Buat Blog Melalui ebook

By kamilsalleh 2  |  Jumaat, Januari 27, 2017 49 comments

Anda ingin Belajar Buat Blog Melalui ebook?  Inilah masanya untuk anda belajar secara detail melalui kaedah yang paling senang, padat dan terbaik.  Saya cuba bagi keterangan dengan sebaiknya bagi memudahkan anda belajar nanti. Baca sampai habis ye artikel ini. Sangat berguna untuk mereka yang mahu miliki blog sendiri tanpa kos.


Belajar Buat Blog
Belajar Buat Blog Melalui ebook

Belajar Buat Blog Melalui ebook

Nak eBook Belajar Buat Blog secara percuma yang diolah oleh Tuan Anuar Marsib. Ia sangat bagus untuk kita pelajari dan ikuti. Semuanya cukup sempurna buat panduan blogger baru atau pun lama.  Rugi teramat sangat jika anda belum dapatkannya lagi. Boleh download secara percuma sekarang. Semuanya telah dibuat mengikut trend dan format terkini

Walaupun anda sudah ada blog dan dah pengalaman berkaitan blog, namun tidak salah untuk mengikuti ebook "Belajar Buat Blog" daripada beliau yang terbukti berpengalaman bertahun-tahun dalam penulisan entri di blog.

Ada sesiapa yang belum download bolehlah cepat-cepat dapatkannya sementara ianya masih baru agar senang untuk membuat rujukan di kemudian hari.


Belajar Buat Blog Melalui ebook
Mari Download eBook Belajar Buat Blog

Diharap selepas ini tiada lagi yang bersunggut tidak pandai buat blog sendiri. Tiada lagi alasan yang kedengaran selepas ini,  apabila semuanya sudah dibuat secara sempurna kerana langkah demi langkah telah ditunjukkan.

Panduan Lengkap Belajar Buat Blog

Ebook ini mengandungi maklumat lengkap tentang buat blog.  Ia  diajar langkah dari A hingga Z. Mempunyai 119 muka surat dan terbahagi kepada 7 bab keseluruhannya.

1. Nak buat blog tentang apa?
2. Langkah-langkah buat blog dengan blogspot.
3. SEO nadi kekuatan blog.
4. Buat duit dengan blog.
5. Rahsia buat duit dengan affiliate.
6. Rahsia buat duit melebihi 4 angka di internet.
7. Rumusan dan penutup.

Inilah ebook terbaik yang pernah saya jumpai dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin Belajar Buat Blog melalui kaedah yang paling mudah difahami, yakni melalui ebook.

Bolehlah milikinya sendiri blog anda dengan mengikuti panduan mudah ebook ini. Selamat belajar......

Blog Boleh Jana Income

Sudah ramai yang dah berjaya dapat ribuan ringgit melalui blog. Boleh tanya blogger lama yang dah bertahun-tahun berkecimpung dalam bidang penulisan. Diantara yang biasa kita dengar atau baca:

1. Buat iklan di blog seperti Google Adsense, Nuffnang, Mobicow, Lazada Lazada dan sebagainya.
2. Tulis review tentang produk atau barangan daripada pengiklan.
3. Jadi agen affiliate.
4. Iklankan ruangan iklan di blog sendiri.
5. Buat servis bina blog terutama blog mesra SEO kepada sesiapa saja yang dikehendaki.
6. Buat blog dan bila dah tinggi trafiknya, boleh jual kepada syarikat yang ingin memiliki website       sebagai web pemasaran produk mereka.
7. Jual template yang power dan mesra SEO dan entri terpantas diindex oleh googlebot kepada mereka yang mementingkan kualiti dan backlink berkualiti.
8. Ini yang paling mudah jika tahu caranya,  iaitu dengan menyertai Contest SEO, giveaway,  segmen komen terbanyak atau contest artikel terbaik.

Tip Blogging Nampak Hebat

1. Tema - Blog perlu kelihatan menarik seperti pemilihan template yang mesra SEO,  header blog yang ringkas tapi menarik,  Susun atur sidebar yang tersusun kemas, penggunaan ayat dan perkataan yang betul penggunaan bahasa, warna tema yang menggunakan warna yang lembut dan sebagainya.

2.  Serius - Seseorang perlu serius, yakni komitmen terhadap blog sendiri.  Sentiasa konsisten untuk menulis artikel dengan mengemas kini selalu blog agar google nampak blog kita aktif.

3. Berfikiran Terbuka - Fikiran perlu terbuka terhadap sesuatu perkara, berfikiran positif supaya idea untuk tulis artikel sentiasa datang. Kekurangan idea menyebabkan kita sukar untuk fokus terhadap sesuatu informasi terkini untuk ditulis nanti.

4. Minat - Mesti berminat nak berbelog.  Jika tidak? Sangat sukar nak tumpu perhatian terhadsp blig sendiri,  apatah lagi nak mengunjungi blog orang lain. Sentiasa blogwalking terhadap blog orang lain dan tinggal jejak dengan memberi komen yang baik dan bernas.

5. Belajar - Belajar,  belajar dan belajar terhadap ilmu. Belajar membuat fikiran kita semakin matang dan hebat.  Ilmu dunia dan akhirat perlu seimbang.  Jika tidak, perjalanan hidup kita tidak bermakna.  Bila dah berilmu, jangan lupa berkongsi ilmu kepada orang lain pula.  Selalu buat kebaikan, Allah beri pahala berganda-ganda tanpa kita sedari.

6. Masa - Masa itu emas,  sangat berharga.  Oleh itu bijak bahagi masa antara kerjaya,  blogging, keluarga. Pandai bahagi masa supaya tidak terabai nanti.  Kalau mengadap komputer,  hangphone, laptop sepanjang masa tidak elok juga.  Kalau tertumpu pada kerjaya dan keluarga pula,  nanti blog berhabuk pun susah juga.  Oleh itu pandai-pandailah bahagi masa.

7. Bersyukur - Bersyukur setiap masa dengan rezeki yang kita perolehi.  Ada diantara bligger yang boleh jana income yang masyuk dengan blog mereka.  Bukan mudah nak dapat income jika tidak berusaha,  berdoa dan bertawakal. Insha Allah usaha kita terhadap blog berhasil berganda-ganda. Inilah yang kebanyakkan blogger inginkan. Kalau sekadar untuk suka-suka terhadap blog,  syok sendiri.... maka... blog kita tidak boleh pergi jauh. "Tepuk dada tanya hati".

Akhir kata,  saya berpesan kepada diri sendiri dan juga rakan-rakan lain,  gunalah blog anda sebaik-baiknya. Jangan abaikan blog anda begitu saja tanpa ada pertambahan entri. Entri yang banyak dan berinformasi senang dapat minat pembaca dan juga trafik. 

Boleh juga ikuti tip-tip daripada blogger lain yang berpengalaman dan jaga tata tertib dalam etika penulisan di blog agar tudak melakukan sesuatu yang boleh membuat orang lain terasa hati.

Contest ini "Belajar Buat Blog Melalui ebook" turut disertai oleh:

  1. calrasepatrick.blogspot.com dapat bayaran RM30
  2. nonasani.blogspot.my dapat bayaran RM30
  3. missobsesi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  4. sayidahnapisah.com dapat bayaran RM30
  5. mommyfiqa.com dapat bayaran RM30
  6. bloggerlelaki.com dapat bayaran RM30
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my dapat bayaran RM30
  8. dianarashid.com dapat bayaran RM30
  9. susahsenangblogger.com dapat bayaran RM30
  10. at-tarmizi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  11. myideakini.com dapat bayaran RM30
  12. amirkhalis.blogspot.my dapat bayaran RM30
  13. sayabukancikgu.com dapat bayaran RM30
  14. messarah.blogspot.my dapat bayaran RM30
  15. jangan-bukak.blogspot.my dapat bayaran RM30
  16. fadzirazak.com dapat bayaran RM30
  17. heroborneo.com dapat bayaran RM30
  18. nikkhazami.com dapat bayaran RM30
  19. misztrex.blogspot.my dapat bayaran RM30
  20. ummizarra.com dapat bayaran RM30
  21. infopelajar2u.com
  22. sabreehussin.com
  23. topseofriendly.blogspot.my
  24. ummiseri.com
  25. saidila.com
  26. qiyasaad.com
  27. kataubaid.com
  28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  29. iuzira.com
  30. hiburansabah.com
  31. heroborneo.com
  32. nasitambah.com
  33. aynorablogs.com
  34. sensasi2020.com
  35. sayaazieera.blogspot.my
  36. jambubatublog.com
  37. adibsite.com
  38. sishawa.blogspot.my
  39. cikilamenari.blogspot.my
  40. alongxp.com
  41. <Url Blog>
  42. <Url Blog>
  43. <Url Blog>
Jom sertai Contest SEO - Belajar Buat Blog ini untuk menguji tahap SEO blog atau entri anda. Dalam waktu yang sama anda layak dapatkan hadiah lumayan yang disediakan oleh penganjur.

Jangan lupa kongsikan entri ini Belajar Buat Blog Melalui ebook kepada rakan-rakan kalian agar senang dorang nak join nanti.

Semoga berjaya buat semua peserta yang mengambil bahagian dalam contest SEO ini.

 Sekian,  terima kasih.

Author: kamilsalleh 2

Salam, Saya Kamil Salleh 2, Saya adalah admin blog Top Seo Friendly: Terima kasih saya ucapkan di atas kesudian kalian untuk mengunjungi blog ini. Tanpa kehadiran anda, blog ini tiada maknanya. Semoga artikel yang diterbitkan di blog ini banyak memberi manfaat kepada anda. Wassalam.....

49 ulasan:

  1. Hadui ramai dah buat....doakan saya ya mlm ni gak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, jika fokus dengan seduatu perkara, pasti boleh siap tetapi tersenarai untuk dapat RM30 dah terlewat.

      Padam
    2. kalau dah rezeki dah tak mana-mana..

      usahakan sahaja

      Padam
  2. Alhamdullilah selesai juga buat entry buat blog..alhandullilah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.... Saya tengok puan Seri Nian dah berjaya hantar penyertaan.

      Insha Allah saya pergi terjah nanti. Semoga berjaya ya....

      Padam
    2. tahniah gak dkt bos en kamil...good luck

      Padam
  3. Awal-awal dulu, saya pun belajar buat blog dengan merujuk kepada ebook. Sekarang ni ebook tu pun dah dihentikan jualannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tuan Sabree Husain sudi singgah di blog ini.

      Tuan dah join jugak contest "Belajar Buat Blog". Dilihat pada entri, anda berpeluang boleh menang. Semoga berjaya tuan...

      Padam
  4. semoga bro berjaya dalam kontes seo belajar buat blog ini nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Tuan Hanafi aka Heroborneo.

      Saya terlewat hantar penyertaan.... Tak berpeluang dapat RM30 tetapi masih ada lagi hadiah kategori SEO. Semoga berjaya buat anda.

      Padam
    2. saya juga ucap tahniah ya

      Padam
  5. All the best ! Banyak boleh dibuat dengan blog..memang best kann

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yalah Nona Qiyah... Banyak boleh buat dengan blog. Sesiapa yang tak tahu, boleh belajar "Belajar Buat Blog Melalui eBook ciptaan Muhamad Anuar Marsib.

      Padam
  6. smoga berjaya ye kpd smua pserta.. :D bkan sng nk main SEO ni.. huhu

    p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
    banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah... Jika berkesempatan saya terjah blog anda nanti.

      Padam
  7. Semoga berjaya.

    Mohon tunjuk ajar blogger baru seperti saya ;-) . Salam perkenalan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Hiburan Sabah berkunjung ke blog saya.

      sama-sama kita belajar buat blog.

      Banyak ilmu yang kita dapat nanti.

      Padam
    2. Sama-sama saudara Kamil... Ya betul, saya juga mahu perkukuh asas blogging saya. Terima kasih atas nasihatnya.

      Jika punya kesempatan, jemput berkunjung ke blog saya http://www.hiburansabah.com/

      Padam
  8. Semoga berjaya.

    Ramai yang dah join contest ni. Banyak saingan.

    Ada masa nanti nak join jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Elih Japahar.... Join contest SEO, kita meriahkannya.

      Jika join saya doakan kamu berjaya.

      Padam
  9. good luck tuan. ramai betul yang join contest ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Puan Raihanah sudi jengok blog saya ini dan memberi sokongan.

      Doakan saya berjaya dalam contest SEO Belajar Buat Blog.

      Padam
  10. lama tak menulis blog apa lagi main2 dengan SEO ni. tapi kalau dapat kuasai asas dia, memang berbaloi...

    semoga berjaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Izwan sudi singgah di blig saya ini.

      Memang dapat kuasai SEO, satu kelebihan buat kita. Ia dapat memberi kedudukan yang baik blog kita di google carian. Dapat page 1, memang kaw-kaw.

      Padam
  11. Suka tgok blog ini, nampak kemas je, mmg power SEO ni. Harap bole dpt menang contest. Good luck..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yaklah power sangat SEO Aynora. Ada blog peserta lain lagi hebat, sukar nak bersaing dengan mereka.

      Apapun terima kasih sudi singgah dan tinggal komen.

      Padam
  12. Entri yang kreatif dan berinformasi, semoga berjaya contest SEO belajar buat blog ini. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Mayy Jie singgah di sini.

      Insya Allah saya balas kunjungan anda.

      Moga Mayy Jie juga berjaya jika ada join contest juga.

      Padam
  13. wow... ramai yang join
    all d best and gd luck semua

    BalasPadam
  14. semoga sukses dan menang ya, siiippp

    BalasPadam
  15. Mantap juga info tuan... Semoga berjaya dalam persaingan sengit ni yer :)

    BalasPadam
  16. Bab masa tu agak payah sikit. Xpandai nk handle masa smpai blog pun berhabuk.. huhu

    BalasPadam
  17. Belajar buat blog kena bermula dengan niat yang baik, tujuan yang nampak, misi dan visi untuk jayakannya ..

    :)

    BalasPadam
  18. buat blog ni bagu..antar ayang best..dapat jana duit.

    BalasPadam
  19. Moga berjaya dalam contest ni ye bro :)

    BalasPadam
  20. ilmu yang menarik... cari duit lebih..

    BalasPadam
  21. Semoga berjaya Bro Kamil... Sebenarnya byk manfaat yang boleh kita dapat dari dan belajar dari blog..Semoga kita semua mendapat yang terbaik dalam dunia blogging..

    BalasPadam
  22. antara pemenang kan tahniah

    BalasPadam
  23. Wah-wah.. tak sempat saya nak join sekaki.. maklum aje la.. sekarang ni nak karang entri pun malas... haha

    BalasPadam
  24. Such a great articles in my carrier, It's wonderful commands like easiest understand words of knowledge in information's.
    Security Services in Chennai

    BalasPadam
  25. Great site for these post and i am seeing the most of contents have useful for my Carrier.Thanks to such a useful information.Any information are commands like to share him.

    AWS Training in Chennai

    BalasPadam
  26. wow perkongsian yang sgt menarik sebagai rujukan masa hadapan.Thank you!

    BalasPadam
  27. Memang bagus panduan ni buat mereka yang baru nak berjinak dengan platform blog

    BalasPadam
  28. Pembelajaran ilmu ber-blog tiada kesudahan... dan memang tiada titik noktah.. teruskan dan teruskan... setiap hari ada perubahan.. jika tidak terus belajar akan ketinggalan.. syabas atas melaksanakan kontes...

    BalasPadam
  29. terima kasih...info yang sangat berguna

    BalasPadam
  30. What you have written in this post is exactly what I have experience when I first started my blog.I’m happy that I came across with your site this article is on point,thanks again and have a great day.Keep update more information.
    Office Interiors in Chennai
    Interior Decorators in Chennai

    BalasPadam

Terima kasih sudi mengunjungi blog ini. Semoga anda dapat banyak manfaat. Saya akan membalas setiap komen yang anda berikan. Blog ini sunyi tanpa komen daripada anda semua.

Jom Kongsikan Artikel Ini

Dapatkan Entri Terkini

Sila Isikan Emel Anda Di Sini ' "Langganan Artikel Terkini Terus Ke Emel Anda"

Artikel Terkini

© 2014 Top Seo Friendly | Published By Pro Templates Lab | Powered By Blogger | Created By BloggerTheme9 | Design By sensasi2020
TOP